({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Hallå, Lars Wallin!

Modedesigner och coutûrier på högsta nivå med bröllop och fest som specialitet. Lars Wallin har också gjort mycket scenkläder till soloartister, teater och balett.

Vad tycker du om Borås som modestad?

– Det finns en energi i staden som jag inte känt förut. Alla verkar vara med på att ta tillbaka titeln som modets Mecka. Jag var med och invigde Textile Fashion Center och det är ett fantastiskt hus, en jättehäftig miljö. Bara att luncha där gör att man träffar folk från hela branschen. Och jag är väldigt avundsjuk på studenterna som får gå på Textilhögskolan med tillgång till så mycket; historia, teknik och företagsutveckling! Stadens satsning på gatukonst gör också sitt till för att stärka modekänslan, jag tycker mycket om den mäktiga blå örnen som finns på fasaden mittemot Textilhögskolan.

Din retrospektiva utställning ”Fashion Stories” drog rekordpublik till Textilmuseet 2015. Vilket är ditt bästa minne därifrån?

– För det första blev jag jätteglad att museet ville visa utställningen, så kul att komma till dessa modets trakter och till de fräscha lokalerna. Det kom tvåtusen personer på vernissagen vilket var en fantastisk känsla. Att utställningen lockar en publik i alla åldrar, både unga och gamla, herrar och damer, är också roligt att se. Ett mindre kul minne var när vi skulle bygga utställningen, borrade i väggen och det började spruta vatten rakt ut! Men det var inte så allvarligt som det såg ut.

Du sitter i juryn för Show Up Fashion Award, en tävling för nystartade modeföretag som arrangeras av Marketplace Borås. Vad betyder det för en ung modedesigner att delta i en sådan tävling?

– Mycket, tror jag. Det är viktigt att tidigt lära sig presentera och förklara sin företagsidé. Sedan är ju priset fantastiskt! Man får kapital och hjälp och råd med uppbyggnad av sitt företag, det är sådan support man behöver i början. Idag är man inte lika beroende av modepressen som när jag startade: nu finns sociala medier och Instagram och det är mycket lättare att själv nå ut, även internationellt. Man är inte lika beroende av kapital och man styr mer över hur man vill presentera sig och sina produkter. 

 

Andra har även läst: