({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Pappa som blåser såpbubblor, tre barn och mamman sitter på en filt på gräset och ser på och fika.

Fotograf: Tuana Fridén

Barnens Falköping

Följ med på en guidning i en stenåldersby, kika på experiment och vetenskapliga shower, möt grisar, getter och kaniner på mini-djurparken, spela discgolf eller varför inte ett besök hos skogens konung älgen? Här kommer 12 tips på aktiviteter för familjen.

1. Minidjurpark och roliga lekplatser

Mösseberg bjuder in till många roliga upplevelser och friluftsaktiviteter. Här finns vandringsleder, utsiktstorn, badsjö, discgolf, lekplatser och djurpark med mera. Djurparken ligger vid utsiktstornet på Mösseberg. I parken finns höns, getter, kaniner, grisar, dovhjortar och hästar. I anslutning till djurparken finns två lekplatser och grillar. Ett populärt inslag är även trampbilarna där barnen kan köra omkring på uppritade vägar och det går även att tanka dem vid den lilla bensinpumpen. Fri entré!


2. Lek, lär och upptäck

På Dalénium Science Center i Stenstorp finns spännande upplevelser för såväl stora som små. Du kan till exempel bygga med jättelego, köra skogsmaskin, prova en lastbilssimulator eller ta dig an laserbanan. Under sommaren visas också olika shower med vetenskapstema.


3. Bad och plask i pool

Odenbadet i Falköping erbjuder en trevlig och familjär badmiljö. Sommartid är utomhusbadet endast  öppet. Här finns en fruktpool för de minsta där de kan duscha i en ananas eller åka rutschkana på ett bananskal men även stora simbassänger och hopptorn finns för de äldre barnen. Vid dåligt väder kan ibland bassängerna inomhus vara öppna. Ring för information! 


4. Upplev forntiden

Ekehagens Forntidsby i Åsarp är ett av Sveriges största arkeologiska friluftsmuseum. Längs en vacker naturstig finns återskapade förhistoriska boplatser och naturmiljöer. Under sommaren ebjuds guidade visningar och flera olika aktiviteter - du kan till exempel paddla fram på byns sjöar i stockbåt eller se hur man jagade på forntiden. Här finns café, restaurang och förstås glass.


5. Möt älgar eller spela fotbollsgolf

Wrågårdens viltpark finns alla möjligheter till att få se älgar och bison i naturskön miljö. Du kan antingen gå en promenad runt hägnet ( det tar ca 20 min) där älgarna bor eller boka in dig på en bisonsafari till bisonoxarna. På gården finns även fotbollsgolf, familjekamp, padel, restaurang (endast förbokning) och ett Bed & Breakfast där du bor i en stuga utformad som en älg eller bison vid älghägnet. Vissa dagar har gårdsbutiken öppet med pizza och fika.


6. Stugor med historia

Åsle Tå är Sveriges största bevarade bebyggelse av backstugor. Vandra längs den mysiga tågatan som kantas av ett tiotal backstugor som står kvar på sina ursprungliga platser. Gå in och kika på vaxdockorna som idag befolkar de olika stugorna. Åsle Tå är en unikt museum i vacker miljö. Café och restaurang med lokalproducerade råvaror finns i anslutning till museet. 


7. Naturupplevelser och fågelmöten

Vid Fågeludden på Hornborgasjöns östra sida står Naturum Hornborgasjön på pelare i vattnet. Här finns en utställning om Hornborgasjön och fågellivet där. Under sommaren bjuder de dessutom på många spännande programpunkter som skattjakt och skådarskola. Det finns även två utsiktstorn och gömslen där du kan kika på fåglar. Café Doppingen serverar läcker fika och lunch med stor uteservering mot sjön. 


8. Äventyrsgolf och lekplats

I Plantis finns en 9 håls minigolfbana där hålen spelas mellan megaliter och forntidshistoria från Falbygden. Banan ligger i den natursköna parken, mitt i Falköping. Restaurang, glass och en rolig lekplats finns i också.


9. Spela Discgolf 

På Mösseberg ligger en bana för frisbeegolf/discgolf. Banan har korgar utplacerade och starten utgår från Hästgärdet vid Mössebergs Camping & Stugby. Discar finns för uthyrning på campingen och på Mössebergsgården. Banan har gråa metallkorgar och där du gör utkasten finns cementplattor. Det sitter skyltar vid varje hål där det står längd och illustration om hur hålet spelas. 


10. Betongpark

På Garvis Carlssons väg, mellan Odenhallen och Odenplan finns en betongpark för skateboard, inlines, BMX och kickbike. Inriktningen är street med inslag av ramp- och poolsektioner, trappor och räcken. Läs mer om betongparken här!

Fotograf: Falköpings kommun


11. Teknikbana för cykel

På Mösseberg MTB Arena hittar du en teknikbana med pumptrack, hopp, balanshinder och en slinga för barn. I närheten finns också starten för MTB-spåren på berget, cykelpump och cykeltvätt.


12. Spännande museum

Kom in och upplev den spännande utställningen "Forntid på Falbygden" på Falbygdens Museum med isen som droppar, Nordens äldsta tamhund, den unga Hallonflickan som offrades i en mosse och berättelsen om guldhalskragen från Ålleberg. Under året visas även tillfälliga utställningar. I barnens museum finns en skaparhörna, kläder från olika tider att prova och en handelsbod där man kan leka affär.


Tips!

Kolla öppettider på respektive anläggnings egna webbsida eftersom de kan variera under säsongen.

Fler tips på vad som finns att se och göra i Falköping hittar du här!

Se och Göra

Fler familjeaktiviteter